Oma’s aardappel met gestoofde vis in kruidenboter

Een visje stoven: zo gebeurd! Heerlijk in kruidenboter en citroen. In combinatie met gekookte aardappelen en een lekkere, frisse salade is het gerecht compleet.

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

435 kcal per portie

Hoe maak ik Oma’s aardappel met gestoofde vis in kruidenboter?

Bereiden

Stap 1: Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Smelt de helft van de kruidenboter op laagvuur in een koekenpan met deksel (laat de boter niet kleuren).

Stap 3: Voeg 3 à 4 eetlepels water toe en leg de vis met de schijfjes citroen in de pan.

Stap 4: Stoof de vis met de deksel op de pan gaar. Let op: niet te gaar dat maakt vis snel droog.

Stap 5: Giet de aardappel af en stoom droog.

Stap 6: Meng de komkommer met de rode ui en de dille en breng op smaak met de olie en het citroensap.

Stap 7: Verdeel de overgebleven kruidenboter over vis en over de aardappelen.

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • Oma’s kruimige aardappels
  • 100 gram kruidenboter
  • 400 gram witvis (kabeljauw of tilapia)
  • 1 komkommer in blokjes
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen uitgeperst
  • Dille fijn gehakt (bosje)
  • ½ citroen in schijfjes
  • Peper & zout naar smaak

Misschien vind je dit ook wel lekker